[...] białka, i czasem węglowodanów (zwłaszcza bez przekroczenia poziomu cukru). Zacząłem, więc "wspomagać" się białkiem w proszku. Jak ostatnio gdzieś wyczytałem, było to "białko sojowe", więc gorsze? Zacząłem spożywać zdecydowanie więcej kasz, warzyw, kurczaka, indyka. Zacząłem jadać śniadania białkowo-tłuszczowe (jogurt z płatkami i [...]
Witam. Chciałem przedstawić Wam mój przepis na sałatkę z kurczakiem, bogatą w witaminy i białko, z prawie zerową zawartością tłuszczu. Proponuję Wam coś co zawiera sporo białka, "zdrowych" cukrów, witamin i minerałów oraz bardzo niewielką ilość tłuszczu, rzędu ledwie kilku g. Jest to dobry posiłek zarówno na śniadanie, kolację, a bez kurczaka jako [...]
Witam!!! Przegladajac z nudow magazyny kulturystyczne wpadl mi w oko ciekawy artykul. Pomyslalem sobie, ze skoro zaciekawil mnie i poszerzyl moja wiedze to byc moze i wam sie przyda kilka wskazowek odnosnie diety wiec oto i pisze: Wsrod produktow odzywczych godnych duzej uwagi znajduja sie wytwory "jedzeniopodobne", tym grozniejsze dla organizmu [...]
[...] - substancji niezbędnych do budowy wysokojakościowej muskulatury. IsoLite Uzupełnienie braków białka w diecie (potreningowo - w przypadku takiej potrzeby) ISOLITE to wysokobiałkowa odżywka zawierająca w swoim składzie 100% najlepiej przyswajalnego białka serwatkowego w postaci izolatu CFM. Białko to charakteryzuje się wysoką wartością [...]
[...] wszelkie dodatki np. miód, rodzynki WYKLUCZONE !!. Takie dodatki sprzyjają OTYŁOŚCI oraz CUKRZYCY typu 2. Szczegółowa identyfikacja CHLEBA typu KR-IRL (mini chlebki): 1. białko roślinne 10,5% 2. tłuszcz roślinny 2,9% 3. węglowodany 78,9%, tzw. NISKIE węglowodany, tj. GLUKOZA naturalna. 4. witaminy: z grupy B (B1, B2, B6, PP), E 5. składniki [...]
[...] Ważne jest zwłaszcza uzupełnienie węglowodanów i białka dla odbudowy tkanek mięśniowych. Na posiłek ten powinny składać się trzy główne elementy: produkty węglowodanowe, białkowe i warzywa. Jakie produkty na obiad/lunch Węglowodanowe - makaron pszeniczny - brązowy ryż - chleb i ziemniaki (tylko okazjonalnie) Zalecenia: - makaron pszeniczny [...]
[...] produkty zapobiegające kwasicy, czyli alkalizujące, takie jak: żółtko jaj, śmietana, czy jarzyny. A ograniczyć lub wyłączyć w tym okresie: mięso, ryby, drób, orzechy, białko jaj kurzych. Ewentualne pojawienie się ciał ketonowych w moczu w niewielkim stężeniu nie jest szkodliwe. Ciała ketonowe są oznaczane w moczu znakami " + " od jednego [...]
[...] substancje toksyczne mogące wywołać dolegliwości chorobowe, jeżeli ich stężenie będzie odpowiednio wysokie."... "Badacze, jak T.Sigimura i wielu innych odkryli, że ogrzewane białko ma silne właściwości rakotwórcze i mutagenne (zmieniające kod genetyczny), a niektóre związki wyizolowane z ogrzewanego białka podane zwierzętom wywoływały u nich [...]
[...] w biosyntezie wielu związków w komórkach zwierząt, w roślinach i drobnoustrojach. W komórkach głównie roślin i mikroorganizmów występują ponadto tzw. aminokwasy niebiałkowe. Rośliny i niektóre drobnoustroje syntetyzują wszystkie aminokwasy białkowe, zwierzęta (w tym ludzie!) i pozostałe drobnoustroje - tylko część z nich. Są to [...]
[...] z czego będziesz przygotowywał swoje śniadanie lub obiad,pamiętając, by produkty bogate w węglowodany stanowiły około 60 procent spożywanego dziennie jedzenia, bogate w białko - około 30 procent, a zawierające tłuszcze - ok. 10 procent.„Z mojego doświadczenia wynika, że dziennie organizm męski potrzebuje na każdy kilogram masy ciała od 1,5 [...]
[...] bajki. Sery: Najlepiej ser biały(nie jest taki tłusty jak zółty, feta czy pleśniowy) i najlepiej półtłusty(najmniej przetworzony) jest doskonałym produktem na noc bowiem białko z sera wchłania sie przez około 8h. czyli tyle ile śpimy, a podczas snu jestesmy najbardziej narazeni na utrate naszych ciennych miesni a nie tłuszczu!!! Pamiętaj aby [...]
[...] zawodowych kulturystów. Jedni ich nie lubią, drudzy po prostu nie jedzą. Jedni i drudzy mają „nieodparte" argumenty na obronę swoich stanowisk. A tymczasem - to jest białko! Najprostszy i najlepiej przyswajalny budulec masy mięśniowej. Niektórzy nawet twierdzą, że jeżeli go się nie spożywa ze smakiem, to ma się wyjątkowo smutne życie na [...]
[...] zwiększonej ilości enzymów powstałych głównie z witamin i minerałów, które powinny pochodzić z naturalnych źródeł, czyli głównie z warzyw. Również ubogotłuszczowa wysokobiałkowa dieta przedstartowa silnie zaburza cały system hormonalny człowieka, na długo zagrażając homeostazie organizmu. Problematyka diety kulturystycznej widzianej z punktu [...]
[...] sito a pozostaną oddzielone tylko piłki tenisowe. Są to w naszym modelu myślowym białka serwatkowe, które teraz mogą posłużyć do produkcji skondensowanego preparatu wysokobiałkowego. Posłużyłem się tu metafora piłeczek, ale opisywana metoda jest znacznie bardziej precyzyjna i trudna do wyobrażenia, gdyż średnice otworów w błonach wynoszą [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Badań nad odżywkami białkowymi jest wcale niemało. Niektóre z nich skupiają się na porównywaniu różnych form „sproszkowanych protein” celem wyznaczenia tej idealnej – do jednego z takowych odniosę się pod koniec tego wpisu. Inne natomiast badają wpływ na ludzki organizm – w zdrowiu i w chorobie i właśnie temu poświęcę większość dzisiejszego [...]
[...] w sklepach często na tej samej półce co napoje energetyzujące) są przeznaczone dla sportowców i nie mają zauważalnego wpływu na prace mentalną; zawierają m.in. węglowodany i białko. Suplementy dostępne w sklepach z odżywkami dla sportowców, głównie firmy Olimp (wymienione są tu tylko te, które są ciekawe ze względu na wpływ na mózg): - ALC ~55zł [...]
Również archiwalny artykuł, ale w świetle tego co widzę na allegro - potrzebny REGUŁA PIERWSZA: nie kupuj najtańszych produktów. Fizycznie niemożliwe jest, by białko serwatkowe kosztowało kilka złotych za kilogram. Ceny zaczynają się od 50 zł za kilogram. Serwatka białkowa kosztuje kilka zł za kg - a dlaczego dowiesz się dalej. REGUŁA DRUGA: [...]
[...] dopiero zacząłem poznawać ludzi. SDW: Będąc w tym czasie w USA na pewno poznałeś całą gamę nowych suplementów, które raczej nie były dostępne w Europie? MB: Wiadomo, że białko jest jednym z najważniejszych budulców w naszym organizmie. Amerykanie to dostrzegli i tych rodzajów protein były "miliony". Nawet nie wiadomo było jak je wybrać. W [...]
[...] podstaw produkcji odzywek i suplementów. Ponowne przedstawienie artykułu jest jak najbardziej celowe. niebawem ukaże sie seria artykułów o technologii produkcji 1.odzywek białkowych, 2. aminokwasów - w niniejszych artykulach zwroce uwage czytelników na róznice miedzy produktami, na celowe manipulacje jakimi kierują sie producenci i [...]